Op zoek naar ...

Therapie

Bij gesprekstherapie praat je met je gesprekstherapeut om op zoek te gaan naar jezelf, je belemmeringen in het leven en oplossingen om beter met deze belemmeringen om te gaan in de toekomst. Gesprekstherapie bestaat meestal uit een reeks gesprekken waarin de confrontatie met jezelf onder professionele begeleiding gebeurt, zodat je op een efficiënte en aangename manier anders naar bepaalde zaken leert kijken en jezelf maximaal leert te ontplooien.

 

Meer info

Een bloesemremedie is een vloeibaar preparaat dat de “bijzondere kwaliteit” in zich draagt van de gekozen bloem. Als we bvb de schoonheid van de hondsroos in ons toelaten dan voelen we de vreugde in ons hart en opent zich de vreugde van het leven.

Zo heeft elke bloem haar eigen inspiratie.

 

Meer info

Rituelen zijn krachtige instrumenten die ons helpen om situaties en gebeurtenissen te healen, bewustzijn te creëren, verbindingen te leggen en heel aandachtig in het hier en nu aanwezig te zijn

 

Meer info

Wanneer we kristaltherapie gaan toepassen bekijken we het vanuit een geheel. We bestaan niet alleen uit een geest of uit een lichaam. We hebben ook gevoelens.

Ons gevoelsleven kunnen we hiervan niet loskoppelen.

 

Meer info


Gesprekstherapie

Wat is gesprekstherapie ?

Bij gesprekstherapie praat je met je gesprekstherapeut om op zoek te gaan naar jezelf, je belemmeringen in het leven en oplossingen om beter met deze belemmeringen om te gaan in de toekomst. Gesprekstherapie bestaat meestal uit een reeks gesprekken waarin de confrontatie met jezelf onder professionele begeleiding gebeurt, zodat je op een efficiënte en aangename manier anders naar bepaalde zaken leert kijken en jezelf maximaal leert te ontplooien. Op deze manier wordt jou de mogelijkheid geboden om terug een nieuwe start te nemen.

 

Heel belangrijk voor het welslagen van deze therapie is dat er een vertrouwensband heerst tussen cliënt en therapeut.  De cliënt moet vrij en ongeremd kunnen en durven spreken over de dingen die hem bezig houden. Uiteraard is alles wat in deze gesprekken aan bod komt strikt vertrouwelijk.

Wanneer is gesprekstherapie aangewezen ?

Gesprekstherapie is aangewezen wanneer je bent komen vast te zitten in je leven en het gevoel hebt dat je problemen onoplosbaar zijn en er zich alsmaar meer verdrietige gebeurtenissen lijken op te stapelen.  Het is je allemaal teveel geworden en je bent uit balans.

Vaak is de oorzaak van dit onevenwicht te wijten aan negatieve ervaringen of een verlies.  Mogelijks is het onevenwicht gelegen in jezelf.  Op zo een moment is gesprekstherapie een goed middel om je evenwicht terug te vinden.

Ook voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en zich verder willen ontwikkelen kan gesprekstherapie helpen.

 

Met welke problemen kan men bij een gesprekstherapeut terecht ?

De problemen waarvoor mensen bij een gesprekstherapeut gaan aankloppen zijn allerhande: angsten, depressie, het verwerken van een verlies, huwelijks- en relatieproblemen, problemen in de werksfeer, onverwerkte emoties, enz.

 

Kostprijs : €60,00 voor 1uur , €80,00 voor 1,5uur


Bloesemtherapie

Wat zijn bloesemremedies ?
 
Een bloesemremedie is een vloeibaar preparaat dat de “bijzondere kwaliteit” in zich draagt van de gekozen bloem. Als we bvb de schoonheid van de hondsroos in ons toelaten dan voelen we de vreugde in ons hart en opent zich de vreugde van het leven. Zo heeft elke bloem haar eigen inspiratie.
 
De bloesems gaan er voor zorgen dat al je goede eigenschappen sterker en krachtiger worden zodat je zelf in staat bent de minder mooie eigenschappen om te bouwen tot mooie eigenschappen. Zo word je steeds meer een vriendelijker, sterker en blijer persoon.
 
Er zijn 7 groepen van bloesems :
1) Angst wordt omgezet naar moed en durf
2) Bij onzekerheid zorgen ze ervoor dat je vertrouwen krijgt en zelfzekerder wordt
3) Als je onvoldoende interrese in het leven hebt helpen ze je om weer belangstelling te krijgen en weer mee te doen in de maatschappij.
4) Bij eenzaamheid zorgen ze ervoor dat je leert op welke manier je contacten kunt leggen.
5) Ben je overgevoelig voor vanalles en nog wat dan helpen ze dat je beter gaat begrijpen hoe dat komt en dat je jezelf kunt beschermen.
6) Bij wanhoop en moedeloosheid zorgen ze ervoor dat je weer vreugde en hoop kan ervaren.
7) Wanneer je overbezorgd voor anderen bent helpen ze je leren dat je met rust, begrip en verdraagzaamheid veel beter voor die andere kunt zorgen.
 
Bloesemtherapie voor kinderen
Uit ervaring in mijn praktijk weet ik dat bloesems bij kinderen veel sneller werken omdat zij leren via gewaarwording en beleving. Ze gaan veel sneller naar hun gevoel. Als de ouders ook bloesems gebruiken is de therapie effectiever en werkt nog sneller.
 
Op welke gebieden werken bloesemremedies bij kinderen :
 • ADHD
 • Allergie en overgevoeligheid
 • Hulp bij studeren
 • Concentratiestoornissen
 • Creativiteit ontwikkelen
 • Enthousiaster door het leven gaan
 • Voor zichzelf leren opkomen bvb bij pesten
 
Mijn therapie
Mijn therapie laat je een nieuw en onbekend gedeelte van je ziel integreren waarbij op alle niveau’s van je bewustzijn het evenwicht wordt hersteld en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.
 
Tijdens de therapiesessie wordt gebruik gemaakt van allerhande technieken. Via gesprek , meditatie, mandala’s, ontspanningsoefeningen,.. wordt het negatieve omgebogen tot positieve krachten. Uiteindelijk zal je in staat zijn de balans van je leven op te maken.
 
Bloesemremedies waarmee ik werk zijn o.a. Healing herbs, Lian bloesemremedies, White lights, Bushremedies, Pacific Essences, Alaska remedies, Nederlandse remedies, Californische remedies,…
 
Kostprijs : €80,00 , 1,5uur


Rituele therapie

Rituelen zijn krachtige instrumenten die ons helpen om situaties en gebeurtenissen te healen, bewustzijn te creëren, verbindingen te leggen en heel aandachtig in het hier en nu aanwezig te zijn.
Of je nu veel of weinig affiniteit hebt met rituelen en tradities, nuchter of spiritueel bent, rituelen zijn er voor iedereen.
In therapie kan dit aan bod komen maar het is ook mogelijk om een aangepaste begeleiding te vragen voor de rituele overgang van jouw belangrijk moment.
Soms lukt het niet zulke ingrijpende gebeurtenissen op eigen kracht te verwerken. Het verdriet is zo groot dat je ganse denken en doen erdoor beinvloed wordt. Als gevolg hiervan kunnen er op andere gebieden problemen en klachten ontstaan. In een afscheidsritueel neem je op een symbolische manier afscheid van personen of situaties uit het verleden. Het ritueel helpt je om de pijnlijke ervaring los te laten zodat je het verlies op jouw identieke manier kan verwerken en verlies en emoties een plaats te geven zodat het je manier van leven op een positieve manier kan gaan leiden.
 
Voor wat kan rituele therapie werken?
 • Echtscheiding
 • Miskraam
 • Abortus
 • Trauma
 • Overlijden van een geliefde
 • Pensionering
 • Liefde voor jezelf terug herwinnen
 • Vergevingsritueel
 
Hoe gaat zo een ritueel in zijn werk?
– Intake gesprek waarin we kijken naar jouw levensgebieden
– Voorbereiding van het ritueel
– Nagesprek
 
Bij het intakegesprek bespreken we wat jou in je leven bezighoudt en in welke gebieden je geblokkeerd bent.
We bespreken uitgebreid wat het ritueel inhoud en waar het gaat doorgaan. Ik ga met je mee als je naar een bepaalde plaats wilt gaan. We kijken hoe je met het verlies omgaat.
Wanneer je besluit om het afscheidsritueel te doen dan bepaal je zelf hoe dat we dat vorm gaan geven. Ik geef je de nodige begeleiding en de nodige ondersteuning dat je op dat moment nodig hebt. Via kleur of schrijfwerk of stemwerk gaan we aan het werk. Je kan een voorwerp in klei maken, een tekening maken of met andere materialen een symbool maken dat voor jou de situatie symboliseert.
Tijdens het ritueel kunnen we denken aan het verbranden of begraven van je symbolen, loslaten in water of laten wegvliegen door de wind of iets anders wat jij het best vindt passen bij jou.
Tijdens het evaluatiegesprek bespreken we hoe je het gehele gebeuren ervaren hebt en welke verandering het teweeg heeft gebracht.
 
Kostprijs : €175,00 , 1 dag


Kristaltherapie

Wanneer we kristaltherapie gaan toepassen bekijken we het vanuit een geheel. We bestaan niet alleen uit een geest of uit een lichaam. We hebben ook gevoelens.
Ons gevoelsleven kunnen we hiervan niet loskoppelen.
 
Werken met stenen en kristallen zal dus werken wanneer we alles vanuit een eenheid gaan benaderen. Bvb als er langere tijd emotionele problemen zijn dan proberen we dat vaak op te lossen door in ons denken te gaan. Als dit niet lukt dan gaan de problemen zich verder uitbreiden naar het fysieke waardoor er pijn voelbaar is.
 
Om dus weer in balans te komen is het nodig om elke niveau aandacht te geven.
We kunnen dit proces op vele manieren in gang zetten.
Via healing, mediatie, relaxatie,…
 
Bij elke sessie kiezen we samen uit welke steen of kristal bij je past en hoe je hem kan toepassen.
Je krijgt ook uitleg over de werking van de steen en hoe je hem moet verzorgen.
 
Kostprijs : €80,00 , 1,5uur

You cannot copy content of this page

Scroll to Top