Het innerlijk kind

Workshop het innerlijk kind

We zijn er ons meestal niet van bewust, maar soms vertonen we als volwassene emoties en reacties zoals angst, verdriet, vluchtgedrag, uitstel-gedrag, … die we niet altijd kunnen plaatsen. Vaak zijn deze emoties en reacties afkomstig van een overlevingsstrategie die je als kind hebt ontwikkeld. Zo’n overlevingsstrategie is gebaseerd op de beperkte ervaringen en overtuigingen waarover je als kind beschikte. Die strategieën waren er oorspronkelijk altijd op gericht om je pijn te besparen. Het trieste is dat, wat als kind voor je werkte, je nu in je volwassen leven meestal alleen maar meer pijn oplevert.

 

Hoe gewond of gekwetst jouw innerlijk kind nog steeds is, kun je zien aan de mate waarin je last hebt van contactproblemen, van minderwaardigheidsgevoelens, van ontevredenheid, gevoelens van leegte of chronische boosheid naar jezelf of anderen.

 

Het goede nieuws is, als we terug contact leren maken met ons innerlijk kind, kunnen we die stukken juist gaan helen. Want onder de pijn van het verwonde kind ontdekken velen van ons een heel ander kind, een kind dat ongeschonden is en dat we wel een magisch kind noemen. Dit is een deel van ons dat verbonden is met creativiteit, vitaliteit en innerlijke veerkracht. Het is speels, inventief, heeft onvoorwaardelijk lief en heeft directe toegang tot een innerlijke wijsheid. Wanneer je dit kind leert kennen kan er een wereld voor je opengaan van genieten en vreugdevol in het hier en nu leven. Kortom, je zal je herboren voelen en hiervan als volwassene de vruchten plukken in de relatie tot je zelf, partner, kinderen, werkomgeving,…

 

Als je je aangesproken voelt door deze beschrijving, dan zijn de innerlijke kind sessies zeker iets voor jou. De bedoeling is om samen een stukje op weg te gaan in alle zachtheid, openheid en respect voor jou. Elke sessie is opgebouwd uit een stukje theorie, een meditatie of visualisatie, een creatief gedeelte en een schrijfgedeelte.

Soms worden oefeningen alleen gedaan en soms met twee.

 

Concreet: 

We voorzien vier sessies, ongeveer 1 uur per maand. Het is de bedoeling dat je het hele traject doorloopt. We starten om 13u en sluiten af om 16u.

Thee, koffie en versnaperingen zijn aanwezig. Een sessie komt neer op €60,00. We gaan van start als we een groeigroepje van een 8tal deelnemers hebben. Maximum aantal deelnemers is 12.

 

Bij het betalen van de volledige workshop (4 sessies) ontvangt u een korting van 10% op de totaalsom. Bij voorkeur cash betalen. 

 

Les 1 – 30/03/2024 – CONTACT EN ACCEPTATIE

Breng een foto uit je kindertijd mee die voor jou een speciale betekenis heeft. Verder breng je ook een dekentje mee en een paar sokken.

 

Les 2 – 27/04/2024 – VERGEVING EN HELING

Breng een foto van je moeder en vader mee. Verder breng je ook een dekentje mee en een paar sokken.

 

Les 3 – 25/05/2024 – TRANSFORMATIE van het gekwetste kind

 

Les 4 – 22/06/2024 – INTEGRATIE van het magisch kind

Breng een foto mee uit je volwassen leven die je een warm gevoel geeft.

 

Plaats :

Praktijk Transformatiecoaching Suzy Hufkens

Berglaan 55/2

2230 Herselt

Inschrijven kan via onderstaand formulier:

 

You cannot copy content of this page

Scroll to Top